Napoleon Bonaparte
oleh Abdul Latip bin Talib


Versi Cetak

RM 26

Beli Online

Boleh juga dibeli di Kedai Buku PTS

Sabah/Sarawak: RM 29
Format:
Saiz: 5.5" x 8.5"

Jumlah Muka Surat: 421

ISBN-13: 978-967-411-373-5

Tarikh Terbit: 16 Dec 2014

Imprint: PTS Publishing House


Versi eBook

RM 22.00


Kisah Napoleon Bonaparte semenjak dia kecil. Pada ketika dia hidup di pulau yang menjadi pangkalan pemberontak, dan ayahnya juga adalah seorang pejuang pemberontak. Untuk Perancis, mereka adalah pemberontak, tetapi untuk mereka, mereka adalah pejuang kemerdekaan. namun, selepas kekelahan kepada Perancis, Napoleon yang masil kecil dihantar belajar ke Perancis. Di situ dengan segala kekurangan yanga da, dengan tubuh kecil dan keluarga yang susah, napoleon cuba menjadi yang terbaik, dan akhirnya dia berjaya menematkan pelajaran dan seterusnya menjadi tentera.

Daripada situlah nasib napoleon berubah sedikit demi sedikit. Namun, ini baru siri pertama. Siri yang menyaksikan Napoleon menjadi jeneral perang yang paling digeruni Eropah pada ketika itu, 

Buku Berkaitan

Berita

3 Sebab Kenapa Napoleon Bonaparte Pernah Memuji Istanbul

“Kota Konstantinopel akan jatuh ke tangan Islam. Pemimpin yang menakluknya adalah sebaik-baik pemimpin dan pasukan... Selanjutnya»

Enrique Melaka: Melayu Pertama Mengelilingi Dunia

“Diatas Robohan Kota Melaka, Kita Bangunkan Jiwa Merdeka” Pepatah keramat ini meluncur fasih dari mulut pejuang... Selanjutnya»

Permata Ummah : Ahmad Ammar

Ahmad Ammar. Maksud namanya pun sudah menggambarkan peribadi beliau yang terpuji dan kuat imannya. Novel... Selanjutnya»

Menyingkap Permulaan Sejarah Hitam Islam Andalusia: Isabella

Perampasan takhta dan hak istimewa oleh individu yang tidak diwasiatkan namanya dalam wasiat peninggalan adalah... Selanjutnya»


Errata