Resipi Warisan: Ubi dan Keledek
oleh Chef Hanieliza


Versi Cetak

RM5.50

Beli Online

Boleh juga dibeli di Kedai Buku PTS

Sabah/Sarawak: RM 6.50
Format: Paperback
Saiz: 5.5"x 8.5"

ISBN-13: 978-967-411-092-5

Tarikh Terbit: 18 Apr 2013

Jumlah Muka Surat: 48


Versi eBook

Belum Terbit


Chef Hanieliza adalah penulis buku resipi yang aktif menghasilkan buku resipi serta beberapa kali dijemput menjayakan program demo memasak di televisyen. Selain aktif berkongsi resipi dan mempromosikan dunia masakan di blog dan fotopages, beliau juga sudah menghasilkan 15 buah buku resipi di bawah siri 'Senangnya Memasak' diikuti  buku untuk Projek Eksklusif bersama Popular Book Store berjudul 1 Hari 1 Resipi 365 Resipi Istimewa. Beliau juga sudah menghasilkan dua buah buku premium berjudul 
Resipi Kek & Biskut dan 50 Hidangan Penambat Selera.

Kini beliau tampil lagi dengan siri baru iaitu 'Resipi Warisan' yang menghidangkan resipi turun-temurun yang jarang diperoleh, namun mudah dipelajari oleh kaum hawa khususnya untuk mereka yang mahukan kelainan dalam sajian harian keluarga.

Telur Dadar Kentang
Popia Kentang
Kuih Gulung Berlauk
Bergedel Ayam
Jemput-Jemput Kentang
Talam Keladi Berlauk
Masak Lemak Cili Api Keladi
Koleh Ubi Badak
Sayur Lemak Keledek dan Daun Kayu
Gulai Keledek Tumis Darat
Puli (Lopes) Ubi Kayu
Kuih Ubi Kayu Kukus
Jemput-Jemput Ubi Kayu
Lempeng Ubi Kayu
Pindang Ubi Kayu
Ubi Kayu Goreng berempah
Masak Lemak Daun Kesum Ubi
Ungkep Ubi Kayu
Sayur Lemak Sengkuang
Acar Sengkuang
Sengkuang Calit
Masak Bening Ubi