Buku

Hero Assyria

oleh I.M. Amin

RM 14.00 / RM 17.00Sabah/Sarawak
Beli Versi Cetak
Bookcafe Shopee Lazada

ISBN: 978-983-3654-31-4

Muka Surat: 180

Saiz:

Tarikh Terbit: 27 Mar 2008

Kategori: Remaja

Pada masa hadapan di negara Asyyria, semua orang boleh membeli sayap ataupun insang tetapi amat mahal. Mengisahkan seorang gadis bernama Flora yang menghadapi dilema kerana dia mahu memasang sayap sedangkan keluarganya mahu dia memasang insang.

 

Gudang Biru adalah tempat pemasangan kepak dan Gudang Biru adalah tempat pemasangan insang. Dalam pada masa yang sama, akibat pemasangan sayap dan insang yang berleluasa, Gudang Biru dan Gudang Putih menghasilkan bahan sampingan yang berbahaya.

 

Bahan itu menyebabkan manusia yang memasang insang dan memasang kepak saling benci-membenci dan mengakibatkan peperangan.

 

Flora dan empat orang rakannya kemudian berjumpa dengan Sifu, seorang genius. Sifu mendedahkan satu rahsia yang Flora dan rakan-rakannya itu mempunyai satu kebolehan luar biasa. Kebolehan itu diperoleh ketika mereka dipanah kilat semasa kecil.

 

Dengan kebolehan itu Flora dan rakan-rakannya membentuk satu kumpulan dan menamakannya Hero. Kumpulan Hero kemudian pergi memusnahkan Gudang Biru dan Gudang Putih yang menyebabkan peperangan di negara Assyria. Mereka akhirnya berjaya

-

Hakcipta Terpelihara • PTS Media Group Sdn Bhd (173482-A) © 2000 - 2023