Melah Melia: Selamat Tinggal Kawan


Versi Cetak

RM 15

Beli Online

Boleh juga dibeli di Kedai Buku PTS

Sabah/Sarawak: RM 17
Format:
Saiz: -

Jumlah Muka Surat: 336

ISBN-13: 978-967-5406-73-7

Tarikh Terbit: 11 Jan 2011

PTS Publishing House


Versi eBook

RM 9.90


Melah Melia ingin melalui saat-saat terakhir di sekolah dengan lebih bermakna. Syamimi mula berubah menjadi pemalas, suka tidur dan gila mi segera, juga hantu TV. Amran pula berusaha hendak meluahkan perasaannya kepada Syamimi dan tidak mahu gagal lagi seperti sebelumnya. Norzila pula semakin gagal menguruskan masa. Suatu hari Rodiah dan Athirah sepakat membuka perniagaan mi segera.

Sambutan hangat di asrama, membuatkan Syamimi turut menyertai perniagaan itu. Melah Melia semakin risau kerana para penghuni asrama mengamalkan gaya pemakanan mi segera yang tidak sihat itu. Rahim pula bersungguh-sungguh melantik dirinya sebagai jurulatih Din kerana tidak lama lagi Din akan menyertai sukan di tadikanya. Din terseksa kerana terpaksa menjalani latihan oleh jurulatih yang tidak pernah dikehendakinya itu.Disebabkan risau dengan gaya pemakanan yang tidak sihat, Melah Melia mencadangkan CIkgu Murni supaya menjual makanan.

Akhirnya jualan makanan CIkgu Murni membuatkan perniagaan mi segera di asrama itu lingkup. Melah Melia mencadangkan tiga sahabatnya itu menyertai perniagaan CIkgu Murni. Amran pula tersalah beri hadiah dan surat kepada Rodiah, menyebabkan budak perempuan itu mengamuk di depan asrama putera. Habis terbongkar rahsia Amran.

Bab 1

Bab 2

Bab 3

Bab 4

Bab 5

Bab 6

Bab 7

Bab 8

Bab 9

Bab 10

Bab 11

Bab 12

Bab 13

Bab 14

Bab 15

Bab 16

Bab 17

Bab 18

Buku Berkaitan

Berita


Errata