Buku

Ratib Kekasih Allah (CD Audio disertakan)

oleh Ahmad Hasan Mohd Nazam

RM 22.00 / RM 25.00Sabah/Sarawak
Beli Online (Versi Cetak)
Bookcafe Shopee Lazada

ISBN: 978-967-366-023-0

Muka Surat: 184

Saiz:

Tarikh Terbit: 20 Sep 2010

Berzikir mendidik jiwa bagi kebahagiaan dan kesejahteraan.

Tanpa zikir kepada Allah, manusia dikuasai syaitan. Hati mudah terpengaruh dengan bisikan syaitan sama ada secara sedar ataupun tidak, Allah berkata, “Syaitan menguasai dan mempengaruhi mereka menyebabkan mereka lupa mengingati ajaran dan amaran Allah.” (surah al-Mujadalah ayat 19). Hanya dengan berzikir kepada Allah, manusia boleh mendapat perlindungan. Manusia perlu sedar, mereka adalah hamba Allah. Jika perlukan perlindungan Allah, maka awasi diri sendiri dan ingati Allah sebanyak-banyaknya. Betapa banyak musibah dan bahaya yang menunggu setiap hari, malah setiap masa kita terus membiarkan diri terdedah dengan bahaya dan dosa. Hanya dengan mengingati Allah, Dia menyelamatkan kita daripada semua mara bahaya. 

Ratib Kekasih Allah adalah himpunan wirid dan zikir yang selalu diamalkan oleh para kekasih Allah di kalangan para ulama dan wali Allah. Mengandungi terjemahan bagi menambah penghayatan, panduan dan kelebihan mengamal wirid-wirid yang dimuatkan. Turut disertakan CD audio bagi membantu pembaca mengikuti bacaan wirid pada setiap masa.

Ahmad Hasan bin Mohd Nazam dilahirkan pada tahun 1974 di Parit Buntar, Perak Darul Ridzuan. Mendapat pendidikan menengah di Sekolah Menengah Kebangsaan Ugama al-Mashoor Pulau Pinang sebelum menyambung pengajian di peringkat IV Thanawi di Madrasah al-Khairiah al-Islamiah di Seberang Perai Selatan. Seeterusnya beliau melanjutkan pengajian di peringkat B.A Syariah dan Undang-undang di Universiti al-Azhar, Mesir. Di samping itu, beliau turut mengikuti pengajian secara tidak formal (talaqqi) dengan beberapa ulama di Mesir dan Syiria. Kini beliau menjawat jawatan sebagai editor di syarikat penerbitan di Shah Alam dan bergiat aktif dalam Persatuan Ulama Malaysia. 

Wirid Quran (susunan Hasan al-Banna)

Wirid Muraqabah (Pengawasan Diri)

Wirid Ikhlas

Wirid Iman

Wirid Latif Pagi dan Petang (susunan Abdullah bin Alawi al-Haddad)

Ratib al-Haddad (susunan Abdullah bin Alawi al-Haddad)

Hizib Imam Nawawi

Wizib Wiqayah liman arada al-Wilayah(Doa Mohon Penjagaan bagi Orang yang Ingin Perlindungan) susunan Ibnu Arabi

Doa Nasiri (Doa Mohon Pertolongan)

Biodata Kekasih-kekasih Allah

Hakcipta Terpelihara • PTS Media Group Sdn Bhd (173482-A) © 2000 - 2021