Buku

Resipi Ala Gerai Makanan Laut

oleh Chef Sarji

RM 5.50 / RM 6.50Sabah/Sarawak
Beli Versi Cetak
Bookcafe Shopee Lazada

ISBN: 978-967-0142-99-9

Muka Surat: 48

Saiz:

Tarikh Terbit: 10 Sep 2012

Chef Sarji atau nama sebenarnya Mohamad Sarji Ramli mempunyai pengalaman selama 20 tahun dalam bidang penyediaan makanan dan minuman. Anak kelahiran Raub, Pahang ini sudah menerbitkan 8 buah buku masakan dan kini menghasilkan buku masakan bersiri ‘Ala Gerai’ dengan PTS Millennia Sdn. Bhd.

Beliau mempunyai perniagaan sendiri, iaitu Red Onion Café yang terletak di Melawati yang menyediakan khidmat kafe dan katering. Beliau mahir menyajikan makanan Barat, Itali, Swiss, Perancis, Asia, Malaysia, dan barbeku serta mahir dalam bidang pembuatan kek dan roti.

  1. Sotong Bakar Kunyit
  2. Kerabu Makanan Laut
  3. Sotong dan Kerang Tumis Kunyit
  4. Udang Mentega
  5. Kerang Bakar Berlada
  6. Sotong Sambal Cili Api
  7. Isi Kerang Rendang Kerisik
  8. Udang Tumis Asam Jawa
  9. Lala Tumis Asam Pedas
  10. Lala Bawang Bercili
  11. Ketam Goreng Berempah
  12. Sup Bebola Ikan
  13. Sotong Goreng Tepung
  14. Sup Isi Ketam
  15. Isi Ikan Kukus
  16. Ketam Bercili
  17. Makanan Laut Tiga Rasa
  18. Makanan Laut Masam Manis
  19. Kari Kepala Ikan
  20. Sup Kepala Ikan
  21. Bawal Taucu
  22. Ikan Merah Tumis Kari
  23. Ketam Sos Lada Hitam

Hakcipta Terpelihara • PTS Media Group Sdn Bhd (173482-A) © 2000 - 2022