Buku

Resipi Ala Gerai Masakan Cina

oleh Chef Sarji

RM 5.50 / RM 6.50Sabah/Sarawak
Beli Versi Cetak
Bookcafe Shopee Lazada

ISBN: 978-967-0142-97-5

Muka Surat: 48

Saiz:

Tarikh Terbit: 2 Jul 2012

Chef Sarji atau nama sebenarnya Mohamad Sarji Ramli mempunyai pengalaman selama 20 tahun dalam bidang penyediaan makanan dan minuman. Anak kelahiran Raub, Pahang ini sudah menerbitkan 8 buah buku masakan dan kini menghasilkan buku masakan bersiri ‘Ala Gerai’ dengan PTS Millennia Sdn. Bhd.

Beliau mempunyai perniagaan sendiri, iaitu Red Onion Café yang terletak di Melawati yang menyediakan khidmat kafe dan katering. Beliau mahir menyajikan makanan Barat, Itali, Swiss, Perancis, Asia, Malaysia, dan barbeku serta mahir dalam bidang pembuatan kek dan roti.

  1. Bebola Nasi Ayam
  2. Lohsyifan dengan Telur
  3. Nasi Goreng Kantonis
  4. Sup Ciceongfan
  5. Mi Bebola Ikan
  6. Kari Laksa Ala Cina
  7. Asam Laksa Pulau Pinang
  8. Wantan Ayam Goreng
  9. Telur Dadar Tiram
  10. Sotong Sira Cili
  11. Telur Kukus dengan Daging
  12. Ayam Continental
  13. Ayam Lima Rasa
  14. Tauhu Stim dengan Daging Cencang
  15. Kambing Reneh dengan Sayuran
  16. Tauhu dengan Sos Manis
  17. Sup Selada Air dengan Bilis
  18. Ayam Lemon
  19. Itik Delight
  20. Dumpling Daging dengan Sup Sayur
  21. Sotong Bijan Goreng
  22. Ayam Panggang Sos Plum
  23. Mi Shanghai

Hakcipta Terpelihara • PTS Media Group Sdn Bhd (173482-A) © 2000 - 2022