Buku

Sekiranya Aku Menjadi Detektif

oleh Noorfadzillah Omar

RM 15.90 / RM 17.90Sabah/Sarawak
Beli Versi Cetak
Bookcafe Shopee Lazada
Beli Versi Ebook
 

ISBN: 978-967-408-024-2

Muka Surat: 264

Saiz:

Tarikh Terbit: 19 Oct 2011

Cuti sekolah bermula. Aida dan tiga sahabatnya merancang dan bersetuju pulang ke kampung keluarga Aida di Kampung Uda, Pahang. Mereka berempat tidak sabar mahu menikmati suasana di kampung. Pelbagai rancangan telah mereka atur. 


Puan Hanim tidak percaya dengan akal Aida dan tiga sahabatnya itu tanpa melakukan aktiviti di luar jangkaannya. Meskipun Aisha, kakak Aida menolak keras untuk menyertai mereka pulang ke kampung, Encik Jamil dan Puan Hanim memberi kata muktamad tanpa mendengar alasan Aisha lagi.


Tibanya mereka di kampung, mereka dikejutkan dengan kes kecurian yang semakin menjadi-jadi. Mendengarkan hal demikian, Aisha, Aida dan tiga temannya meluru mendapatkan sandal mereka. Nasi sudah menjadi bubur. Sah, kasut-kasut mereka hilang!


Aida dan tiga temannya bercerita berkenaan kes kecurian yang dihebohkan oleh datuk dan neneknya. Rashmi memasang angan-angan mahu menjadi detektif bagi membongkar misteri itu. Malah membayangkan pasti seperti dalam filem James Bond dan cerita Sherlock Holmes. Rashmi teruja bercerita berkenaan pekerjaan idamannya. Tidak terkecuali Aida yang  turut memasang angan-angan mahu menjadi detektif sehingga terbawa-bawa ke alam mimpi. 

Tiada

Hakcipta Terpelihara • PTS Media Group Sdn Bhd (173482-A) © 2000 - 2022