Sekiranya Aku Menjadi Detektif
oleh Noorfadzillah Omar


Versi Cetak

RM 15.9

Beli Online

Boleh juga dibeli di Kedai Buku PTS

Sabah/Sarawak: RM 17.9
Format:
Saiz:

Jumlah Muka Surat: 264

ISBN-13: 978-967-408-024-2

Tarikh Terbit: 19 Oct 2011

PTS Publishing House


Versi eBook

RM 10.90


Cuti sekolah bermula. Aida dan tiga sahabatnya merancang dan bersetuju pulang ke kampung keluarga Aida di Kampung Uda, Pahang. Mereka berempat tidak sabar mahu menikmati suasana di kampung. Pelbagai rancangan telah mereka atur. 


Puan Hanim tidak percaya dengan akal Aida dan tiga sahabatnya itu tanpa melakukan aktiviti di luar jangkaannya. Meskipun Aisha, kakak Aida menolak keras untuk menyertai mereka pulang ke kampung, Encik Jamil dan Puan Hanim memberi kata muktamad tanpa mendengar alasan Aisha lagi.


Tibanya mereka di kampung, mereka dikejutkan dengan kes kecurian yang semakin menjadi-jadi. Mendengarkan hal demikian, Aisha, Aida dan tiga temannya meluru mendapatkan sandal mereka. Nasi sudah menjadi bubur. Sah, kasut-kasut mereka hilang!


Aida dan tiga temannya bercerita berkenaan kes kecurian yang dihebohkan oleh datuk dan neneknya. Rashmi memasang angan-angan mahu menjadi detektif bagi membongkar misteri itu. Malah membayangkan pasti seperti dalam filem James Bond dan cerita Sherlock Holmes. Rashmi teruja bercerita berkenaan pekerjaan idamannya. Tidak terkecuali Aida yang  turut memasang angan-angan mahu menjadi detektif sehingga terbawa-bawa ke alam mimpi. 

Tiada

Buku Berkaitan

Berita

Erti Cinta Sebenar: Hantaran Kasih Tuhan

Nur Wardah, namanya seindah wajahnya. Apabila memandangnya, mampu menggoyahkan keimanan si lelaki. Kecantikan bak bidadari,... Selanjutnya»

Ketentuan Ilahi: Dua Syurga dalam Hatiku

Patah tumbuh, hilang berganti. Walaupun yang berganti pastinya tidak sama, namun ia mempunyai kelebihan yang... Selanjutnya»


Errata