50 Resipi Biskut & Kek (Edisi Kedua)
oleh Chef Hanieliza


Versi Cetak

RM18.00

Beli Online

Boleh juga dibeli di Kedai Buku PTS

Sabah/Sarawak: RM
Format: Paperback
Saiz: 7.5" x 10"

ISBN-13: 978-967-411-813-6

Tarikh Terbit: 24 Mar 2016

Jumlah Muka Surat: 128


Versi eBook

RM 14.40

Format: EPUB / PDF
e-ISBN:
Tarikh Terbit: 18 Mar 2016


 

Buku 50 Resipi Kek & Biskut diberi sentuhan baru dengan gambar-gambar penyediaan yang lebih menarik. Terdapat 6 bonus resipi terkini yang pasti menyelerakan. Indikasi penyediaan yang jelas, iaitu tempoh penyediaan bahan dan tempoh memasak turut disertakan. Resipi-resipi yang disediakan oleh Chef Hanieliza dalam buku ini bukan sahaja sesuai dijadikan hidangan semasa hari perayaan ataupun sebarang majlis keraian, tetapi boleh dijadikan juadah minum petang.

Biskut

  1. Biskut Badam Manis (Almond Sweet)
  2. Biskut Badam Rangup
  3. Biskut Badam Salju (Snow Almond)
  4. Biskut Bebola Kacang Hazel (Hazelnut Ball)
  5. Biskut Bebola Kristal
  6. Biskut Buah-Buahan
  7. Biskut Coklat
  8. Biskut Coklat Cip
  9. Biskut Cornflake Madu Coklat Cip
  10. Biskut Dahlia Oren
  11. Biskut Keju
  12. Biskut Koko Crunch
  13. Biskut Marmar Carrie
  14. Biskut Mentega (Butter Cookies)
  15. Biskut Permata Serbuk Roti
  16. Biskut Puteri Hijau (Green Princess)
  17. Biskut Sarang Semut
  18. Biskut Semperit Susu (Baru)
  19. Ferrero Rocher (Baru)
  20. Tat Buah-Buahan
  21. Tat Gulung
  22. Tat Keju Bluberi
  23. Tat Nanas
  24. Tat Prun

 

Kek 

  1. Brownies
  2. Brownies Marble Keju
  3. Kek Buah
  4. Kek Buah Keju
  5. Kek Buah Kukus  (Baru)
  6. Kek Cawan Coklat
  7. Kek Cawan Oren
  8. Kek Coklat
  9. Kek Coklat Keju Koktel
  10. Kek Dam
  11. Kek Epal
  12. Kek Keju Coklat
  13. Kek Keju Coklat Oren
  14. Kek Keju Kiwi
  15. Kek Keju Lapis Coklat (Baru)
  16. Kek Keju Oreo (Baru)
  17. Kek Lobak Merah
  18. Kek Marble
  19. Kek Mocha Kukus
  20. Kek Pandan
  21. Kek Pisang
  22. Kek Red Velvet
  23. Kek Span Gula Hangus
  24. Mufin Coklat Cip (Baru)
  25. Tiramisu
  26. Tiramisu Kek Gulung

Buku Berkaitan


Berita

Buat Sendiri Kek Lapis Sarawak - Ikuti Langkah-Langkah Mudah Ini Untuk Kek Yang Pasti Menjadi
ditulis oleh Adzkia Amanah Ugi Suharto

Sebut sahaja kek lapis, pasti ramai yang terbayang kek lapis Sarawak yang sering menjadi igauan. Selanjutnya»

Ramadan Kali Ini Lebih Meriah Dengan 111 Resipi Herba Aroma Istimewa Dari Chef Hanieliza
ditulis oleh Nor Fatin Amira Salleh

Malaysia adalah sebuah negara yang terkenal dengan jolokan ‘syurga makanan’. Pelbagai resipi... Selanjutnya»

Jom Jenguk Dapur: 50 Resipi Biskut & Kek
ditulis oleh Izzati Nadia ZI

Kepada semua penggemar biskut dan kek, sebuah buku resipi baru yang ditampilkan oleh Chef... Selanjutnya»


Errata