Senangnya Memasak Makanan Barat (Edisi Kedua)
oleh Chef Hanieliza


Versi Cetak

RM6.50

Beli Online

Boleh juga dibeli di Kedai Buku PTS

Sabah/Sarawak: RM 7.50
Format: Paperback
Saiz: 5.5"x 8.5"

ISBN-13: 978-967-411-266-0

Tarikh Terbit: 9 Jun 2014

Jumlah Muka Surat: 64


Versi eBook

Belum Terbit


Buku resipi Senangnya Memasak Makanan Barat ini menghidangkan 23 resipi makanan barat dan 7 resipi baru. Ia disertakan dengan gambar langkah demi langkah yang mudah dan praktikal. Resipi-resipi ini disediakan oleh Chef Hanieliza yang berpengalaman luas dalam bidang masakan. Hidangan yang disajikan bukan sahaja lazat, malah mudah dan cepat disediakan.

7 Resipi Baru

1. Coleslaw

2. Garden Salad

3. Kentang Wedges

4. Kentang Oregano

5. Salad Kentang

6. Salad Makaroni dan Ayam

7. Coney Dog

Resipi Sedia Ada

8. Pai Sherperd

9. Pai Crustless

10. Fish & Chip

11. Makaroni Bakar

12. Spageti Bolognese

13. Spageti Bebola Daging

14. Penne Goreng

15. Fettucinni Carbonara

16. Ayam Panggang Sumbat Lemon

17. Ayam Panggang Oregano

18. Ayam Goreng Ala KFC

19. Chicken Chop Lada Hitam

20. Stik Daging Lembu

21. Lamb Chop BAwang Putiih

22. Sosej Kacang Panggang

23. Salmon Panggang dengan Sos Oren

24. Bebola Daging Sos Lada Hitam

25. Bebola Keju

26. Burger Bakar

27. Croissant Tuna

28. Salad Ayam dan Kentang

29. Salad Ceaser

30. Roti Tortila Gulung

Buku Berkaitan


Berita

Resipi Mudah: Senangnya Memasak Tauhu & Telur ( Edisi Kedua)
ditulis oleh Elcy Syafina Syafri

Tauhu dan Telur merupakan antara makanan yang mudah didapati serta digemari oleh pelbagai peringkat... Selanjutnya»

Resipi Sajian Terbaik: Masakan Barat dan Laut
ditulis oleh Aminah Harun

Penggemar masakan barat dan laut? Ini masanya untuk anda mencuba teknik mudah dan ringkas dalam... Selanjutnya»


Errata