Penulis

penulis_pts_zamri_mohamad_

Zamri Mohamad

Zamri Mohamad dilahirkan pada 17 November 1981 di Kuala Lumpur. Beliau merupakan graduan dari Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) jurusan komunikasi dalam pengk hususan kewartawanan dan media. Terlibat sebagai penulis bebas dalam beberapa buah majalah dan akhbar tempatan sejak tahun 2001. Siri penulisan beliau yang pernah disiarkan meliputi isu-isu kekeluargaan, remaja, masyarakat dan agama.

“Apabila kita menulis, berani berangan-angan dan penuhi impian itu. Mulakan dengan apa di tangan.”

Zamri Mohamad adalah pengasas web kursuspenulisan.com, beliau melatih para penulis baru bagi keperluan akhbar, majalah dan buku. Beliau sendiri telah menulis lebih 20 buah buku dan bertambah setiap tahun. Kaedah yang digunakan diajarkan kepada orang lain berdasarkan formula 3P iaitu Penulis, Penulisan dan Pemasaran.
Melalui kursuspenulisan.com, beliau telah melatih dan membangunkan komuniti penulis berbahasa Melayu di Australia, Singapura dan Malaysia.
Top finalis Anugerah Pilihan Pembaca POPULAR Berita Harian ini pernah muncul di media nasional.
Antaranya RTM, TV3, Astro Awani, Al Hijrah, TV9, Astro Ceria, Astro Awani, BERNAMA, Kosmo, Utusan, Berita Harian, Sinar Harian, Harian Metro dan Malay Mail.
Beliau menulis secara aktif dalam akhbar dan majalah sebelum ini antaranya Dewan Ekonomi, Dewan Siswa, Dewan Masyarakat, Minda, I dan Mutiara Minda.
Beliau mengasaskan kursuspenulisan.com sebagai kelas hujung minggu yang aktif untuk kumpulan kecil selain daripada agensi kerajaan, swasta dan pertubuhan.

Hakcipta Terpelihara • PTS Media Group Sdn Bhd (173482-A) © 2000 - 2024