Buku

Mudahnya Bisnes dengan Forum Online

oleh Azree Hanifiah, Zamri Mohamad

RM 15.50 / RM 17.50Sabah/Sarawak
Beli Versi Cetak
Bookcafe Shopee Lazada
Beli Versi Ebook
 

ISBN: 978-967-369-083-1

Muka Surat: 160

Saiz: 6x9

Tarikh Terbit: 21 Mar 2011

Dia tidak tahu membina laman web ataupun membuat blog, tetapi dia menjual produk dari Internet. Bunyinya mustahil, tetapi dia lakukan setiap hari. Bagaimana?

Dia mengikuti petua ini, “Berniagalah di tempat orang berkumpul di Internet.” Di mana mereka berkumpul seperti berkumpulnya orang di warung? Hanya di satu tempat bernama Forum Online.

Forum Online menukarkan cakap-cakap orang ramai menjadi wang. Cara itu akhirnya dibukukan meskipun ada yang cuba merahsiakan. Peniaga kecil, pekerja yang berniaga sambilan, suri rumah dan pelajar memiliki buku ini dan mencipta telaga bisnes mereka sendiri.

Mudahnya Bisnes dengan Forum Online memberikan petua;

(1) Menukarkan rakan menjadi pelanggan di Forum Online.

(2) Menjual produk dan perkhidmatan sendiri ataupun orang lain secara cepat, mudah dan praktikal.

(3) Mempromosi dan menjual secara berpanjangan. Buku ini mendedahkan kaedah Show Don’t Tell yang digunakan berkali-kali oleh peniaga di Internet.

Jadikan buku ini di sisi kita ketika menggunakan Internet. Buku ini menjadi penasihat kepada bisnes kita.

Mengapa Rahsia Bisnes ini ditulis Bahagian 1: Meninjau Potensi Telaga Rezeki Bab 1: Forum Internet Menjadi Tapak Jualan Bisnes Bab 2: Tukarkan Rakan Menjadi Pelanggan Bahagian 2: Membuat Ukuran Risiko dan Peluang Bisnes Bab 3: Dibeli Murah Kemudian dijual Mahal Bab 4: Senarai Semak Peniaga Forum Super Bab 5: Meneropong Tempat Berkumpulnya Pelanggan Bab 6: Forum-Forum Popular di Malaysia Bahagian 3: Menebas Lalang Membina Tapak Jualan Bab 7: Kuasai yang Asas Bab 8: Mulakan Langkah Bisnes dengan ‘Otak Bisnes’ Bab 9: Membuka Tapak Jualan Bab 10: Gambar Memikat Hati Pelanggan Bab 11: Cari Kawan Kurangkan Musuh Bab 12: Video Sebagai Jurujual Kita Bab 13: Mempromosikan Laman Web di Setiap Jejak Bahagian 4: Menjadi Peniaga yang Diingati Pelanggan Bab 14: Tutur Kata Peniaga Baru Bab 15: Senda Gurau Bisnes di Dalam Forum Bab 16: Lebih Banyak Tip Lebih Banyak Pelanggan Bab 17: Tajuk Tip Menarik Perhatian Pelanggan Bab 18: Pembukaan Tip yang Mencetuskan Perasaan Ingin Tahu Bab 19: Memberi Contoh yang Sesuai Dalam Tip Bab 20: Banyakkan Memberi Pujian Bab 21: Kaji Selidik Pelanggan di Forum Bab 22: Membuat Pelanggan Jatuh Hati Bab 23: Sepuluh Amalan Ringgit dan Sen Peniaga di Forum internet Penutup Biodata

Hakcipta Terpelihara • PTS Media Group Sdn Bhd (173482-A) © 2000 - 2024